Ingredienser
Pai med asparges og brokkoli
Over 60 min
1 av 5 om dagen
Kjempegod pai med asparges og brokkoli som du gjerne kan servere til middag. Eller ha den som et innslag på fest-buffeten.
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til paideigen i en kjøkkenmaskin og kjør til det har blitt en litt fast deig. Er deigen for hard, så tilsett 1 ss vann til.
- Kjevle ut deigen til en rund leiv, og flytt den over i en ildfast paiform, e.l.
- Prikle deigen med en gaffel og la paibunnen hvile i kjøleskap i 15 minutter.
- Forstek paibunnen ved 225 grader C i ca. 10 minutter.
- Brekk eller skjær bort den nederste trevlete delen på aspargesen. Skjær aspargesen i to eller tre biter.
- Del brokkoli i små buketter. Stilken brukes også som skjæres i staver.
- Fres sjalottløk, hvitløk, asparges og brokkoli raskt i varm olje, og ha det over i paibunnen.
- Pisk sammen egg, melk, salt og pepper og hell over grønnsakene.
- Dryss over revet ost.
- Stek paien midt i ovnen på 180 grader C i 35-40 minutter til paien har fått en gylden farge og eggemassen har satt seg.
- Server paien lun med en god salat til.
- Har du noe igjen, så er paien også kjempegod kald.