Ingredienser
Panna cotta med appelsinsaus
Over 60 min
1,5 av 5 om dagen
Panna cotta er en helt nydelig dessert, og det beste er at du kan lage den i god tid før gjestene kommer. Den deilige appelsinsausen gjør dette til en verdig avslutning på måltidet.
Fremgangsmåte
- Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.
- Kok opp melk og sukker og la det koke 3-4 minutter.
- Klem vannet av gelatinplatene og la dem smelte i den varme melken. Avkjøl til romtemperatur.
- Rør inn kesam og fordel blandingen i fire porsjonsplass. Sett glassene til avkjøling i kjøleskapet.
- Kok opp vann, vasket appelsinskall (bare det gule), saft av appelsiner, sitron og sukker. Sil blandingen og hell tilbake i kjelen.
- Rør potetmel ut i litt kaldt vann og jevn sausen. Kok raskt opp.
- Server sausen f.eks. til panna cotta, riskrem, appelsinris, fromasjer eller varme puddinger.