Appelsinsorbet med ingefær og chili

Appelsinsorbet er en mager dessert som er enkel å lage og smaken er frisk og deilig. Den kan også serveres som en hvilerett mellom mange retter. Morsomt å servere i hele appelsinskall som på bildet. Like god som dessert til jul som til påske.

Ingrediensliste

Ingredienser

  • saften fra 4 appelsin - 4 dl
  • 2 ts revet ingefær
  • 0,5 finhakket rød chili
  • 1 eggehvite

Fremgangsmåte

  1. Vask appelsinene. Del dem i to og press ut saften.
  2. Ha appelsinsaft, ingefær og chili i en vid form. Sett formen i fryseren.
  3. Rør i saften med en gaffel hver halvtime et par ganger under innfrysing.
  4. Stivpisk eggehviten.
  5. Kjør den fryste saften og eggehviten i en blender til den har sorbet-konsistens.
  6. Server sorbeten med en gang eller ha massen i formen og sett den tilbake i fryseren. Oppbevar den i fryseren en halv time før servering slik at sorbeten får tint seg litt.
  7. Pynt med finrevet appelsinskall.
Sist oppdatert 13. mars 2018
Liker 13
Legg til på Min side
Del på Facebook