Appelsinsorbet og sitronsorbet

Appelsinsorbet med ingefær og chili

Appelsinsorbet er en mager dessert som er enkel å lage og smaken er frisk og deilig. Den kan også serveres som en hvilerett mellom mange retter. Morsomt å servere i hele appelsinskall som på bildet. Like god som dessert til jul som til påske.

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Vask appelsinene. Del dem i to og press ut saften.
  2. Ha appelsinsaft, ingefær og chili i en vid form. Sett formen i fryseren.
  3. Rør i saften med en gaffel hver halvtime et par ganger under innfrysing.
  4. Stivpisk eggehviten.
  5. Kjør den fryste saften og eggehviten i en blender til den har sorbet-konsistens.
  6. Server sorbeten med en gang eller ha massen i formen og sett den tilbake i fryseren. Oppbevar den i fryseren en halv time før servering slik at sorbeten får tint seg litt.
  7. Pynt med finrevet appelsinskall.
Del på Facebook