Panna cotta med appelsinsaus

Panna cotta er en helt nydelig dessert, og det beste er at du kan lage den i god tid før gjestene kommer. Den deilige appelsinsausen gjør dette til en deilig appelsindessert.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Pannacotta

  • 2,5 dl helmelk
  • 3 ss sukker
  • 3 gelatinplater
  • 1 beger kesam vanilje

Appelsinsaus

  • 1 dl vann
  • skall av 0,5 appelsin
  • saft av 2 appelsin - ca. 2 dl
  • saft av 0,5 sitron
  • 3 ss sukker
  • 1 ts potetmel
  • 2 ss kaldt vann

Fremgangsmåte

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter.

Kok opp melk og sukker og la det koke ca. 3-4 minutter.

Klem vannet av gelatinplatene og la dem smelte i den varme melken. Avkjøl til romtemperatur.

Rør inn kesam og fordel blandingen i fire porsjonsplass. Sett glassene til avkjøling i kjøleskapet.

Kok opp vann, vasket appelsinskall (bare det gule), saft av appelsiner, sitron og sukker. Sil blandingen og hell tilbake i kjelen.

Rør potetmel ut i litt kaldt vann og jevn sausen. Kok raskt opp.

Server sausen f.eks. til pannacotta, riskrem, appelsinris, fromasjer eller varme puddinger.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 15
Legg til på Min side
Del på Facebook