Ingredienser
Pappa al pomodoro
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
Pappa al pomodoro er en italiensk brød- og tomatsuppe som stammer fra Siena i Toscana. Her får du brukt opp daggammelt brød som tørkes i ovn. Bruk gjerne godt modne tomater. Enkel og rimelig middag.
Fremgangsmåte
- Del dagsgammelt brød i terninger og rist dem i oven på 200 grader i ca. 10 minutter, til de er sprø. Det er smart å gjøre dette med brød til overs. Brødterninger holder seg godt tørket. De kan brukes til mye.
- Fres løk og hvitløk blankt i olje i en varm panne.
- Tilsett tomatterninger og tomatpuré og rør om.
- Ha i buljong og brødterninger. Kok opp og la suppen putre i minst 15 minutter.
- Mos til en grov tykk suppe.
- Smak til og server med et dryss av urter og parmesan.
Du kan bytte ut parmesan med en god norsk hardost.