Pesto av gresskarkjerner

Mens tradisjonell pesto lages av pinjekjerner og basilikum, så har vi laget en supergod variant med ristede gresskarkjerner, basilikum og kruspersille. Pestoen serveres på samme måte som vanlig pesto, og smør den gjerne på brødskiva i stedet for smør.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 dl frisk kruspersille
  • 2 dl frisk basilikum
  • 50 g ristede gresskarkjerner
  • 1 båt hvitløk
  • 5 ss revet parmesan
  • saften av 1 sitron
  • 2 dl olivenolje
  • 1 dl kaldt vann

Fremgangsmåte

Rist gresskarkjernene i en tørr panne slik at de får litt farge.Ta gjerne vare på 4 ss med ristede gresskarkjerner til pynt.

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin bortsett fra det flytende.

Spe med olje og vann og kjør til du får en jevn pesto.

Smak til.

En spiseskje med pesto i gresskarsuppen er kjempegodt.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 2
Legg til på Min side
Del på Facebook