Gresskarsuppe med gresskarpesto

I gresskarsuppen har vi brukt tiger cross gresskar. Det er et veldig godt matgresskar som er godt å bruke i varme retter. En slik gresskarsuppe kan smakes til med forskjelllige krydder. Prøv deg gjerne frem og lag din egen vri.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g gresskar
  • 1 rød chili
  • 3 båt hvitløk
  • 1 lime
  • 1 ts salt
  • 8 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 2 dl matfløte
  • 1 ts cayennepepper

Fremgangsmåte

Del gresskaret i to. Til 1 liter suppe trenger du ca. 500 g gresskar.

Skrell gresskaret og skrap ut kjernene. Rens og skyll kjernene. Disse tar du vare på for å lage pesto.

Skjær gresskarkjøttet i biter og legg dem i en ildfast form.

Del chili i to og fjern frøene. Bruk gjerne engangshansker.

Legg chilien i formen sammen med knust hvitløk og skiver av lime.

Bak i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter til gresskaret er mørt.

Fjern limeskivene. Ha resten av ingrediensene i kokende buljong og mos med en stavmikser.

Smak til med matfløte og cayennepepper.

Server med pesto laget av gresskarkjerner og ristede gresskarkjerner.

Sist oppdatert 9. november 2017
Liker 12
Legg til på Min side
Del på Facebook