Gresskarpuré av hokkaido-gresskar

Puré av gresskar er et sprekt alternativ til kålrotstappe eller potetstappe. Du kan også bruke gresskarpuré i bakverk, eller i desserter, om det er en søt variant. Bak hele gresskaret i ovnen først, så blir det lettere å skjære i.
Over 60 min
1.5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg hokkaido gresskar
  • 1 løk i terninger
  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 dl lett matfløte
  • 1 finhakket rød chili uten hinner og frø
  • 1 ss finrevet frisk ingefær

Fremgangsmåte

Vask gresskaret godt og bak det i ovnen på 175°C i 1 time. Da er det lettere å skjære i det etterpå.

Del gresskaret i to og skrap ut kjernene. Behold skallet på og skjær gresskaret deretter i terninger.

Ha gresskarterningene over i kokende buljong sammen med løk.

Kok i noen minutter til terningene er møre.

Hell av kokevannet, men ta vare på det.

Mos gresskar og løk med en potetmoser eller en gaffel.

Spe med kraft og fløte til du har fått passe konsistens.

Smak til med finhakket chili og revet frisk ingefær.

Pynt gresskarpureen f.eks. med ristede gresskarkjerner og litt hakket kruspersille.

 

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 9
Legg til på Min side
Del på Facebook