Syltet gresskar

Gresskar er veldig godt, og noe vi med fordel kan spise mer av. Prøv for eksempel syltet gresskar som tilbehør til middag.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg gresskar
  • 4 dl eddik, 7 %
  • 750 g sukker
  • 40 g hel frisk ingefær
  • 3 hel nellik
  • 1 rød chili

Fremgangsmåte

Vask gresskaret. Bak det i ovn på 200°C i 20 minutter så det blir lettere å skjære i.

Del det i to og skrap ut kjernene.

Skjær gresskaret i skalker og skrell skalkene. Skjær fruktkjøttet i terninger og fjern skallet på ingefæren.

Kok opp eddik, sukker og ingefær og la gresskarterningene koke seg blanke og møre i laken.

Fyll gresskarterningene på glass eller i krukker.

Kok laken videre ca. 15 min. til den blir tyktflytende. Kok chilien med de siste minuttene.

Sil laken og hell den over gresskarterningene. Ha chilien i glasset. Avkjøl og sett på lokk.

Oppbevar syltet gresskar i kjøleskap.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 31
Legg til på Min side
Del på Facebook