Bakt butternut-gresskar

Gresskar er fantastisk godt å bake i ovnen, men pass på å velge et matgresskar til retten. Her har vi brukt butternut-gresskar, men andre sorter matgresskar kan også brukes.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 butternut gresskar eller 2 små
  • 2 ss smør
  • 2 ss hakket frisk timian

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180°C.

Del gresskar i båter på langs og drypp over olivenolje. Vend litt på båtene slik at snittflatene får olje på seg. Gni deretter gresskarbåtene med litt smør. Dryss over hakket frisk timian, salt og nukvernet pepper.

Bak gresskarbåtene i ovnen i 45-50 minutter eller til gresskarbåtene er møre og lekre på farge.

Serveres umiddelbart som tilbehør til annen middag eller som en selvstendig rett.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 12
Legg til på Min side
Del på Facebook