Pinsapizza med karamellisert løk

Ingredienser

Pinsa med karamellisert løk

1 av 5 om dagen

Pinsapizza med tomatsaus, søt karamellisert løk, sprø bacon og frisk timian. Perfekt for deg som elsker rike og fyldige smaker!

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær løkene i tynne skiver.
  2. Smelt smøret i en kjele på middels varme.
  3. Tilsett løken og la den surre under jevn omrøring i ca. 10 minutter til løken begynner å bli myk og blank.
  4. Strø over brunt sukker og hell i soyasausen.
  5. La løken småkoke videre i 5–7 minutter, til den blir mørk gyllen og sødmefull. Sett til side.
  6. Forvarm ovnen til 220 grader (over- og undervarme).
  7. Stek bacon i en panne, og sett til side.
  8. Smør et lag med tomatsaus på bunnen.
  9. Fordel den karamelliserte løken utover pinsaen.
  10. Strø over et jevnt lag ost på toppen.
  11. Strø bacon over, og sett pinsaen i ovnen.

Lag gjerne dobbel porsjon av karamellisert løk og frys ned til senere. 

Hvor godt likte du oppskriften?