Ingredienser
Pizza med pesto og salat
20-40 min
2 av 5 om dagen
Hvorfor ikke legge grønnsakene oppå pizzaen etter at den er stekt? Lekkert og fristende og kjempegodt.
Fremgangsmåte
- Løs gjæren opp i vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
- Dekk deigen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
- Elt deigen og kjevle den tynt ut.
- Legg leiven på bakepapir på stekeplate. Smør på et tynt lag med rød og grønn pesto.
- Skjær osten i skiver og fordel på pizzaen.
- Stek pizzaen midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter eller til den er gjennomstekt.
- Skyll tomater og del dem i to.
- Skyll salaten godt. Bland med skiver av rødløk.
- Server pizzaen med den friske salaten oppå, et dryss av pinjekjerner og noen dråper olivenolje.
Fyll halve tallerkenen med grønt. En god salat passer godt til pizza.