Pizzasnurrer med grønnsaksfyll

Pizzasnurrer passer ypperlig som mat i "plyndringstimen" (tiden fra barna kommer hjem fra skolen og til foreldre kommer hjem fra jobb). Gode i matpakken er de også.
Over 60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl sammalt rug, fin
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss soyaolje
  • 3 dl vann
  • 50 g gjær
  • 2 dl revet gulrot
  • 0,5 løk
  • 0,5 rød paprika
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 1 boks hermetiske tomater

Fremgangsmåte

Pizza:

Varm opp vannet til det er fingervarmt. Løs gjæren opp i vannet.

Bland vann, gjær og olje, og tilsett resten av det tørre. Kna deigen til den er passe fast og fin. Strø over litt mel og sett deigen til heving i minst 30 minutter.

Kjevle deigen til et rektangel på 20x30 cm. Smør grønnsaksfyllet over hele deigen, og rull den sammen fra langsiden. Skjær i skiver 1 cm tykke skiver.

Legg pizzasnurrene på et bakepapir på en stekeplate. La dem heve i ytterligere 30-40 minutter.

Stek pizzasnurrene midt i ovnen på 180 grader i ca. 12 minutter.

Grønnsaksfyll:

Skjær paprika i terninger og rens og finhakk løk og hvitløk.

Fres de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne.

Tilsett hermetiske tomater, revet gulrot og oregano og la alt surre i ca. 10 minutter.

Smak til med pepper.

Avkjøl.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 24
Legg til på Min side
Del på Facebook