pizzasnurrer - fra boken Førsteklasses mat

Pizzasnurrer med grønnsaksfyll

Pizzasnurrer passer til det meste. Ypperlig som mat i "plyndringstimen, som er tiden fra barna kommer hjem fra skolen og til foreldre kommer hjem fra jobb. Gode i matpakken er de også.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4,5 dl hvetemel
  • 2,5 dl sammalt hvete, fin
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss soyaolje
  • 3 dl vann
  • 25 g gjær
  • 2 dl revet gulrøtter
  • 0,5 løk
  • 0,5 rød paprika
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss hakket frisk oregano
  • 0,5 boks hermetiske tomater
  • 100 g hvitost

Fremgangsmåte

Pizza:

  1. Varm opp vannet til det er fingervarmt. Løs gjæren opp i vannet.
  2. Bland vann, gjær og olje, og tilsett resten av det tørre. Kna deigen til den er passe fast og fin. Blir deigen for løs, tilsett mer mel. Strø over litt mel og sett deigen til heving i minst 30 minutter.
  3. Kjevle deigen til et rektangel på 20x30 cm. Smør grønnsaksfyllet over hele deigen, og rull den sammen fra langsiden. Skjær i skiver 1 cm tykke skiver.
  4. Legg pizzasnurrene på et bakepapir på en stekeplate. La dem heve i ytterligere 30-40 minutter.
  5. Dryss på ost.
  6. Stek pizzasnurrene midt i ovnen på 180 grader i ca. 12 minutter.

Grønnsaksfyll:

  1. Skjær paprika i terninger og rens og finhakk løk og hvitløk.
  2. Fres de oppdelte grønnsakene i olje i varm panne.
  3. Tilsett hermetiske tomater, revet gulrot og oregano og la alt surre i ca. 10 minutter.
  4. Smak til med pepper.
  5. Avkjøl og smør utover deigen som beskrevet.
Del på Facebook