Ingredienser
Potetkjeks
20-40 min
Hjemmelagede kjeks kan gjerne lages med potet i deigen. Kok litt ekstra med poteter og bruk dem i disse kjeksene. Supert å ha lett tilgjengelig. Om du pakker dem i pene bokser eller glass kan du gi dem bort som spennende gaver til venner og kjente.
Fremgangsmåte
Denne oppskriften gir ca. 25 kjeks
- De kokte potetene skrelles og moses.
- Smøret røres smidig før det blandes inn i potetmosen.
- Tilsett hvetemel, potetmel, bakepulver og halvparten av valmuefrøene, og elt deigen godt før den settes kaldt i ca. 30 min.
- Kjevles så (ca. 2 mm tykk) og kjeksen stikkes ut med for eksempel et glass i ønsket størrelse.
- Pensle med egg og dryss med valmuefrø. Inn i ovn ved 200 grader C. Stekes midt i ovnen på 12-15 minutter til de blir lys brune.
- Avkjøles på rist.
- Oppbevares i tett boks.
Om du ønsker kan du blande inn 1 ts malt ingefær i deigen.