Ingredienser

Potetkjeks

20-40 min

Hjemmelagede kjeks kan gjerne lages med potet i deigen. Kok litt ekstra med poteter og bruk dem i disse kjeksene. Supert å ha lett tilgjengelig. Om du pakker dem i pene bokser eller glass kan du gi dem bort som spennende gaver til venner og kjente.

Fremgangsmåte

Denne oppskriften gir ca. 25 kjeks

  1. De kokte potetene skrelles og moses.
  2. Smøret røres smidig før det blandes inn i potetmosen.
  3. Tilsett hvetemel, potetmel, bakepulver og halvparten av valmuefrøene, og elt deigen godt før den settes kaldt i ca. 30 min.
  4. Kjevles så (ca. 2 mm tykk) og kjeksen stikkes ut med for eksempel et glass i ønsket størrelse.
  5. Pensle med egg og dryss med valmuefrø. Inn i ovn ved 200 grader C. Stekes midt i ovnen på 12-15 minutter til de blir lys brune.
  6. Avkjøles på rist.
  7. Oppbevares i tett boks.

Om du ønsker kan du blande inn 1 ts malt ingefær i deigen.

Hvor godt likte du oppskriften?