Potetvafler

Vafler med poteter serveres som vanlige vafler med syltetøy og ost, eller som her med røkelaks og finsnittet purre. Har du grønnsaker til overs er det supert å bruke vaffelrøra. Riv dem opp og ha i røra. Røre brukt på denne måten trenger ikke sukker.
Under 20 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g kokte kalde poteter
  • 250 g hvetemel
  • 2 ss smør
  • 1 egg
  • 5 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker - kan sløyfes

Fremgangsmåte

  1. Mal potetene og elt inn melet tilsatt bakepulver.
  2. Smelt smør og ha i massen.
  3. Visp egg og melk, og bland i til en passe vaffelrøre.
  4. Ha i salt (og evt. sukker til dessertvafler).
  5. La gjerne røra svelle 10 minutter.
  6. Smør vaffeljernet godt og stek vaflene.

Vaflene er fine å serve med røkelaks og purrekrem (finsnittet purre med litt Crème Fraîche) eller annet pålegg. Søte potetvafler serveres med syltetøy eller geitost.

Del på Facebook