Oppskriftsbilde av eplevafler med bringebærsaus, ferske bringebær og iskrem.

Eplevafler med bringebær

Revne epler i vaffelrøre gir deg ekstra smakfulle og saftige vafler, og smaker nydelig til kaffen eller som dessert med f.eks. eplemos og en liten skje med krem.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 egg
  • 4 dl lettmelk
  • 2 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 dl soyaolje
  • 150 g sammalt hvete, fin
  • 200 g hvetemel
  • 2 epler
  • saften av 0,5 sitron
  • 1 ts malt kanel

Fremgangsmåte

Bland alle de andre ingrediensene til en glatt røre. La røren svelle i minst 20 minutter.

Riv eple på rivjern og bland inn i røren rett før du steker vaflene. Stek vaflene i smurt vaffeljern til de er gylne.

Server vaflene med is og friske bringebær eller eplemos og en liten skje med krem. Dryss gjerne litt ekstra kanel over før servering.

Legg til på Min side
Del på Facebook