Potetkjeks

Hjemmelagede kjeks kan gjerne lages med potet i deigen. Om du pakker dem i pene bokser eller glass kan du gi dem bort som spennende gaver til venner og kjente.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 150 g kokte potet
  • 100 g smør eller margarin
  • ca. 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss valmuefrø
  • 1 egg til pensling

Fremgangsmåte

De kokte potetene skrelles og moses.

Smøret røres smidig før det blandes inn i potetmosen.

Tilsett hvetemel, bakepulver og halvparten av valmuefrøene, og elt deigen godt før den settes kaldt i ca. 30 min.

Kjevles så (ca. 2 mm tykk) og kjeksen stikkes ut med for eksempel et glass i ønsket størrelse.

Pensle med egg og dryss med valmuefrø. Inn i ovn ved 200 grader C. Midt i ovn. Stekes 12-15 min. til de blir lysebrune.

Avkjøles på rist. Oppbevares i tett boks.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 3
Legg til på Min side
Del på Facebook