Potetpizza

Denne pizzaen er en hvit variant, en såkalt pizza bianco. Men om du ønsker å bruke en tradisjonell tomatsaus, så går det også supert.
Over 60 min

Ingrediensliste

Pizzabunn

  • 0,5 pk gjær
  • 3 dl fingervarmt vann
  • 2 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 7 dl hvetemel

Saus og topping

  • 3 båt hvitløk - hakkede
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 50 g fetaost
  • 4 potet
  • 3 ss olivenolje
  • 3 ss hakket frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper

Fremgangsmåte

Pizzabunnen:

  1. Rør deigen ut i det vannet, tilsett olje og salt og elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.
  2. Dekk deigen til med plast og la den heve til minst dobbel størrelse, ca. 1 time.
  3. Elt deigen og kjevle den tynt ut.
  4. Legg leiven på bakepapir på stekebrett.

 

Saus og topping:

  1. Bland sammen créme fraîche og hvitløk. Bre det over pizzabunnen i et tynt lag. Smuldre fetaost over.
  2. Vask potetene. Behold skallet på. Skjær i løvtynne skiver. La de ligge litt i vann for å fjerne stivelse. Ferdig kokte poteter kan også brukes.
  3. Legg skivene i «taksteinsmønster» på pizzabunnen.
  4. Drypp over olivenolje og fordel hakket frisk timian på toppen. Krydre med salt og kvernet pepper.

 

Stek pizzaen midt i ovnen i 12-15 minutter, til bunnen er sprø og gyllen og potetskivene er gjennomstekte og begynner å få farge.

Sist oppdatert 26. september 2019
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook