Ramsløkpesto

Ramsløkpesto

Ramsløk er en plante med tynne blader som blir opptil 30 cm høy. Bladene dufter hvitløk. Ramsløk plukkes om våren og tidlig på sommeren. Bladene kan brukes til salater og som krydder i supper og omeletter, eller som vi har gjort her - laget en nydelig ramsløkpesto.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Rist valnøttene i en varm, tørr panne. Det gir nøttene en fyldigere smak.
  2. Skyll og tørk ramsløken godt.
  3. Kjør sammen olje og ramsløk i en kjøkkenmaskin eller bruk en stavmikser.
  4. Del parmesan i biter. Tilsett parmesan og valnøtter og kjør til en grov masse.
  5. Smak til med sitronsaft og honning.

Server ramsløkpesto til nykokt pasta. Ramsløkpesto er også godt til potetsalat, pastasalat og i supper. Oppbevar pestoen i lufttett glass. Ramsløkpesto kan fryses.

OBS! Om du plukker ramsløk selv, må du være sikker på at du ikke tar feil av ramsløk og liljekonvall. De har veldig likt utseende. Men det er bare ramsløk som dufter av hvitløk. Gnir du bladene mellom fingrene kommer duften frem.

Del på Facebook