Ingredienser
Asiatisk ribbe med glaze
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Forvandle dine ribberester til et eksotisk måltid med denne enkle oppskriften på ribbe i asiatisk glaze. Servert med en frisk og knasende kålsalat med epler, er dette en perfekt måte å bruke opp rester på. Denne retten kan enkelt tilpasses ved å legge til dine favorittgrønnsaker eller ved å blande inn ferdigkokte nudler for et mer mettende måltid.
Fremgangsmåte
- Ha ingrediensene til glazen i en kjele.
- Kok opp og rør rundt. La det putre til sukkeret er oppløst.
- Ta av svoren på ribbebitene. (Sprø svor finhakkes og brukes som topping!)
- Skjær ribberestene i biter.
- Ha ribbebitene i glazen.
- Kok opp og rør rundt.
- Ha i vårløken.
- Finsnitt kålen og bland med limesaft. Du kan gjerne kna kålen litt, da blir den ekstra mør.
- Finsnitt gulrot og eple og bland med kålen.
- Legg kålsalaten på tallerken og ha på «glazed ribbebiter».
- Server med et dryss av sesamfrø, en limebåt, noen korianderblader og finhakket sprø ribbesvor.
Bruk det du ønsker av grønnsaker. Om du ønsker kan du varme grønnsakene i glazen, sammen med ribbebitene. For å drøye retten kan du blande inn ferdigkokte nudler. Det funker også. For ekstra smak på glazen kan du bruke sitrongress som du banker litt og koker med i glazen.