Ingredienser
Rødbetesalat fra Kasakhstan
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen
Rødbeter fortjener å bli brukt mer, og i denne rødbetesalaten er granateple et friskt og eksotisk innslag. Salaten passer som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter, og restene bruker du som pålegg på brødskiven.
Fremgangsmåte
- Rødbetene kokes møre i 45-60 minutter.
- Avkjøl rødbetene og skrell og rasp dem grovt på rivjern.
- Hvitløken skrelles og raspes fint eller presses i en hvitløkspresse.
- Grovhakk valnøttkjernene.
- Rør majones med sitronsaft, salt og pepper.
- Del granateplet i to og slå ut kjernene med en tresleiv.
- Bland rødbeter, hvitløk, granateplekjerner og valnøtter med majonesen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Server salaten som tilbehør f.eks. til kjøtt eller fisk og bruk restene på brødskiva - gjerne sammen med leverpostei.