Romtopf

Romtopf er en perfekt måte å konservere det sommeren har å by på av bær og frukt. Opprinnelig er Romtopf en tysk dessert som gjerne tradisjonelt serveres til jul til voksne og til ikke-kjørende personer. Desserten inneholder nemlig alkohol.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

Dette er bare et forslag til frukt/bærblanding. Du kan bruke det du ønsker eller har.

Det er viktig at bærene og frukten er av god kvalitet. Små frukter som kirsebær, moreller, jordbær og plommer kan være hele, mens større frukt som epler og nektariner må deles opp.

Romtipf kan lages gjennom hele frukt- og bærsesongen. Bare fyll på etter hver som de blir modne.

Legg sukker og frukt/bær lagvis på et stort egnet glass med lokk. Fyll opp med rom. Sett i kjøleskap.

Etter en tid vil frukten/bærene 'falle' sammen og da er det bare å fylle opp med ny frukt eller bær.

Romtopf bør stå minimum 5-6 uker før den spises, og kan oppbevares opptil flere år.

Vær oppmerksom på at desserten inneholder alkohol og egner seg derfor ikke til barn og sjåfører.

Laken kan drikkes som likør.

Server romtopf med vaniljeis til.

Del på Facebook