Dessert

Tilslørte bondepiker med epler, rabarbra og yoghurt

Klassikeren tilslørte bondepiker har her fått en ny vri. I tillegg til epler, har vi brukt rabarbra og så har vi byttet ut pisket krem med yoghurt. En kjempedeilig og frisk dessert.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 12 digestive kjeks
  • 4 epler
  • 1 dl vann
  • 1,5 dl rabarbrasyltetøy
  • 3 dl matyoghurt eller gresk yoghurt
  • 3 ss melis

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær epler i små biter og ha det i en liten kjele med vann.
  2. Småkok eplene til de er helt møre. Rør litt rundt slik at du går en fin mos. Avkjøl.
  3. Knus kjeks i små biter og pisk sammen yoghurt og melis.
  4. Anrett desserten i høye glass. Bruk en teskje slik at du unngår søl på kantene. Begynn med kjeks, fortsett med yoghurt, eplemos og rabarbrasyltetøy.
  5. Gjenta til glassene er så fulle som du ønsker, og avslutt gjerne med en liten klatt yoghurt.

 

Del på Facebook