Epleroser

Lag noen vakre epleroser til dine kjære til helgen, eller til andre merkedager som Valentinsdagen, farsdagen, morsdagen, bryllupsdagen, epledagen eller rett og slett når du føler for det. Et flott alternativ til eplekake, og de smaker kjempegodt.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 plate butterdeig
  • 2 eple
  • saften av 0,5 sitron
  • 4 ss ferdig vaniljekrem
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts melis

Fremgangsmåte

  1. Tin butterdeigsplaten på kjøkkenbenken.
  2. Del eplene i to og fjern kjernehuset. Skjær eplene i tynne skiver.
  3. Kok epleskivene raskt i kokende vann med saften av en sitron. 2 minutter er nok. De skal bli litt myke slik at det er lett å forme dem til roser uten at skivene brekker.
  4. La de dryppe av og avkjøl.
  5. Kjevl ut butterdeigsplaten til 3 dobbelt størrelse, rektangulært. Skjær i 4 lange remser.
  6. Smør remsene med et tynt lag vaniljekrem (du kan gjerne bruke syltetøy) og dryss over litt kanel.
  7. Legg epleskiver «taksteinslagt» på hver remse, slik at de stikker litt utenfor deigen i overkant. Brett den nederste kanten av deigen halvveis over epleskivene.
  8. Start i den ene enden og rull forsiktig sammen til en rose. Sett eplerosene i smurte muffinsformer. Ha en liten skje med vaniljekrem i midten av hver rose.
  9. Stek i ovn på 180 grader på nederste rille i ca. 40 minutter.
  10. Dryss de nystekte rosene med melis og server dem gjerne med litt is ved siden av.
Sist oppdatert 11. november 2016
Liker 10
Legg til på Min side
Del på Facebook