Enkel eplekake

Verdens enkleste eplekake

Dette er ikke bare en superenkel eplekake, den inneholder også mer epler enn de fleste eplekaker.
20-40 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg epler. Ca 6 epler
  • 1,5 dl romtemperert melk
  • 3 egg
  • 50 g hvetemel
  • 1 dl sukker
  • 3 ss smeltet smør
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts bakepulver
  • 3 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 190 grader over- og undervarme.
  2. I en stor bolle, bland sammen egg, melk, smeltet smør, sukker, kanel, vaniljeekstrakt og bakepulver. Rør inn litt mel av gangen til du har en jevn røre.
  3. Fjern kjernen på eplene og skjær tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha eplene i røren.
  4. Ha bakepapir i en brødform - det er lettere å forme bakepapiret hvis du først klemmet det sammen til en klump. Klipp av bakepapiret som stikker opp av brødformen.
  5. Ha røren med med eplene oppi brødformen. Røren skal så vidt ikke dekke toppen av eplene. Hvis du trenger bittelitt mer røre så kan du blande 1,5 ss melk, 1 ss mel og 1 ss sukker til du har nok.
  6. Stek kaken i ovnen til den er gylden (ca 50-60 minutter).
  7. Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en liten kniv i midten av kaken. Kaken er gjennomstekt hvis den ikke får bløt røre på seg. 
  8. La kaken vile i brødformen i 10 minutter før du tar den opp.
  9. Topp kaken ved å helle vaniljesukker gjennom en sil.
  10. Servér, gjerne med iskrem og litt karamellsaus.
Del på Facebook