Eplekake

Et lunt stykke eplekake med kald vaniljeis eller pisket krem til er definitivt et av høstens høydepunkter. Bak flere og putt i fryseren.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 2 egg
  • 1 ts bakepulver
  • ca. 4 eple
  • 12 mandler
  • 2 ss sukker
  • 0,5 ts malt kanel

Fremgangsmåte

  1. Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen. Rør i sammenpiskede egg.
  2. Deigen fordeles over i en smurt, rund kakeform.
  3. Rens og del eplene i båter som legges tett over deigen. Dryss over hakkede mandler og sukker og evt. kanel.
  4. Inn i ovn ved 200 grader C. Stekes ca. 30 min.

 

Eplekake serveres varm, lun eller kald. Pisket krem eller rømme, is eller vaniljesaus er deilig ved siden av.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 298
Legg til på Min side
Del på Facebook