Fylt eplekake

Epler og vaniljekrem passer smaksmessig veldig godt sammen. Her i vår fylte eplekake får du begge deler. Kan det bli bedre?
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 250 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 3 dl ferdig vaniljekrem eller hjemmelaget
  • 3 epler
  • 2 ss mandelflak

Dryss

  • 3 ss malt kanel
  • 3 ss perlesukker

Fremgangsmåte

Ha smør og mel i en foodprosessor og kjør til smøret er smuldret. Har du ikke en foodprosessor, så bruk hendene.

Samle deigen på bakebordet, pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet i 30 minutter.

Del deigen i to og trykk halvparten ut i en godt smurt form. Trykk deigen også opp langs kanten.

Fordel vaniljekremen over.

Skrell eplene og skjær dem i tynne ringer eller båter og legg dem oppå vaniljekremen.

Strø over mandelflak.

Kjevle ut den andre halvparten av deigen, legg den oppå og trykk den litt ned over eplene.

Stek kaken på nederste rille på 200°C i ca. 30 minutter.

Dryss gjerne over litt melis før servering.

Serveres kald eller lun f.eks. med litt bær til.

Legg til på Min side
Del på Facebook