Epleruter i langpanne

Det er få ting som slår duften av nybakt eplekake som sprer seg i huset. Denne eplekaken i langpanne kan serveres med vaniljeis eller litt pisket krem til. Bak flere og putt i fryseren, så har du når det dukker opp gjester.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 eple - syrlige
  • 2 egg
  • 150 g sukker
  • 50 g smeltet smør
  • 0,75 dl melk
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ss perlesukker
  • 50 g hakkede mandler

Fremgangsmåte

Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Skjær eplene i båter og legg dem i kaldt vann - gjerne med litt sitronsaft.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.

Bland smør og melk og pisk blandingen i eggedosisen.

Bland mel og bakepulver og rør det inn til slutt.

Hell deigen i smurt, liten langpanne (20x25 cm). Dryss 1 ts kanel over deigen.

Hell vannet av eplebåtene og legg dem taksteinslagt på deigen og dryss over resten av kanelen.

Dryss til slutt over perlesukker og hakkede mandler.

Stek eplekaken midt i ovnen ved 220°C i 30 - 35 minutter.

Avkjøl kaken før du skjærer den i ruter rett før servering.

Denne oppskriften gir ca. 12 biter om ovennevnte formstørrelse brukes.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 37
Legg til på Min side
Del på Facebook