Rösti
Opprinnelig en sveitsisk rett med revne poteter som tradisjonelt ble servert som tilbehør, men vi synes den er like god som en egen rett - gjerne med pesto eller tyttebær. Har du kalde kokte poteter i kjøleskapet, så er veien kort til nystekte rösti.
20-40 min
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og riv dem grovt ned i en bolle.
- Tilsett den hakkede løken, salt og pepper. Smak deg frem.
- Varm 1 ss smør i en stor stekepanne. Slå potetmassen over i stekepannen og stek ved middels varme under omrøring til alt er gyldent. Sørg for at ikke noe fester seg i bunnen av pannen.
- Fordel til slutt potetmassen med stekespaden til en jevn kake.
- Tilsett resten av smøret og spre det jevnt over hele röstien. Legg på lokk og stek langsomt.
- Rist på pannen av og til slik at ikke röstien setter seg fast.
- La röstien steke i 15 minutter eller til undersiden er sprø og gyldenbrun.
- Hvelv röstien over på et serveringsfat, del den i trekanter og server. Eller stek minirösti som på bildet.
- Om du ønsker kan du servere røstien sammen med litt pesto.