Röstipoteter

Rösti

Opprinnelig en sveitsisk rett med revne poteter som tradisjonelt ble servert som tilbehør, men vi synes den er like god som en egen rett - gjerne med pesto eller tyttebær. Har du kalde kokte poteter i kjøleskapet, så er veien kort til nystekte rösti.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og riv dem grovt ned i en bolle.
  2. Tilsett den hakkede løken, salt og pepper. Smak deg frem.
  3. Varm 1 ss smør i en stor stekepanne. Slå potetmassen over i stekepannen og stek ved middels varme under omrøring til alt er gyldent. Sørg for at ikke noe fester seg i bunnen av pannen.
  4. Fordel til slutt potetmassen med stekespaden til en jevn kake.
  5. Tilsett resten av smøret og spre det jevnt over hele röstien. Legg på lokk og stek langsomt.
  6. Rist på pannen av og til slik at ikke röstien setter seg fast.
  7. La röstien steke i 15 minutter eller til undersiden er sprø og gyldenbrun.
  8. Hvelv röstien over på et serveringsfat, del den i trekanter og server. Eller stek minirösti som på bildet.
  9. Om du ønsker kan du servere røstien sammen med litt pesto.
Sist oppdatert fredag 23. januar 2015
Legg til på Min side
Del på Facebook