To skåler med potet- og purreløksuppe

Potet- og purreløksuppe

Suppen her har poteter og purre som hovedingrediens, og med litt selleri og fløte så får du et herlig og smakfullt måltid som kan serveres til middag eller som forrett til gjestene dine.
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 750 g poteter
  • 1,5 purre
  • 2 skive sellerirot
  • 2 ss smør
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 2,5 dl matfløte
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Skrell og skjær poteter, en purre og selleriroten i små terninger. Fres dem i smør et par minutter, hell på buljong eller kraft og kok til grønnsakene er møre, ca. 20 minutter.

Sil fra kraften og hell den tilbake i kjelen.

Mos grønnsakene fint med foodprosessor eller stavmikser og bland i kraften sammen med fløten. Kok opp og smak til med salt og pepper.

Finsnitt 1/2 purre og surr den myk i smør. Garneres på suppen ved servering.

Legg til på Min side
Del på Facebook