Fargerik salat med avokado, stekte grønnsaker, granateplekjerner, fetaost og kikerter på grønn tallerken. Gaffel og dressing i nærheten.

Ingredienser

Høstsalat med rotgrønnsaker

20-40 min
2.5 av 5 om dagen

Om du ønsker nydelige høstfarger på en tallerken, er dette salaten for deg. Salaten består blant annet av sprø grønnkål, ovnsbakte rotgrønnsaker, søt granateple som møter salt fetaost og en frisk vinaigrette. En lun og mettende salat som passer like godt til lunsj som til middag.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 220 °C.
  2. Kutt opp rotgrønnsakene og fordel på et stekebrett med bakepapir, vend med litt olivenolje, salt og pepper.
  3. Stek i ca. 25 minutter, til grønnsakene er møre og lett karamelliserte.
  4. Imens rotgrønnsakene er i ovnen kan du foreberde alt det andre til salaten.
  5. Skyll grønnkålen og fjern de grove stilkene. Massér bladene med litt olje og en klype salt til de blir blanke og mykere i konsistensen.
  6. Skjær rødløken i tynne skiver og rens granateple og vent til alt er ferdig med å dele avokadoen i biter, slik at den ikke blir brun.
  7. Lag deretter vinagretten. Rør sammen olivenolje, eplecidereddik, honning, dijonsennep og soyasaus. Visp godt til dressingen er jevn og lett kremet.
  8. Vend sammen grønnkål, ovnsbakt rotmiks, rødløk og litt av vinaigretten.
  9. Topp med fetaost, granateple, avokado og pekannøtter.
  10. Ha resten av vinaigretten over ved servering.

Hvor godt likte du oppskriften?