Ingredienser
Verdens enkleste eplekake
                                
                                Over 60 min
                            
                            
                                
                                1,5 av 5 om dagen
                            
                    Dette er ikke bare en superenkel eplekake, den inneholder også mer epler enn de fleste eplekaker. Kaken krever lite forberedelser og lages i en brødform.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 190 grader over- og undervarme.
- I en stor bolle, bland sammen egg, melk, smeltet smør, sukker, kanel, vaniljeekstrakt og bakepulver. Rør inn litt mel av gangen til du har en jevn røre.
- Fjern kjernen på eplene og skjær tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Ha eplene i røren.
- Ha bakepapir i en brødform - det er lettere å forme bakepapiret hvis du først klemmer det sammen til en klump. Klipp av bakepapiret som stikker opp av brødformen.
- Ha røren med med eplene oppi brødformen. Røren skal så vidt ikke dekke toppen av eplene. Hvis du trenger bittelitt mer røre så kan du blande 1,5 ss melk, 1 ss mel og 1 ss sukker til du har nok.
- Stek kaken i ovnen til den er gylden (ca 50-60 minutter).
- Sjekk om den er gjennomstekt ved å stikke en liten kniv i midten av kaken. Kaken er gjennomstekt hvis den ikke får bløt røre på seg.
- La kaken vile i brødformen i 10 minutter før du tar den opp.
- Topp kaken ved å helle vaniljesukker gjennom en sil.
- Servér, gjerne med iskrem og litt karamellsaus.