Ingredienser
Salat med asparges, lune poteter og makrell
40-60 min
1 av 5 om dagen
Sommerens deilige grønnsaker som asparges og poteter har her fått følge av spretne jordbær, slangeagurk og vårløk. Anrett gjerne salaten på et langt fat og drypp over dressingen like før servering eller server den ved siden av.
Fremgangsmåte
- Begynn med dressingen. Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper hele tiden. Smak til med salt og pepper.
- Vask potetene og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet.
- Skjær eller brekk bort den nederste delen på aspargesen og kok dem i saltet vann tilsatt ørlite sukker i 1-2 minutter. Del aspargesen i 3-4 biter.
- Skyll salaten og rist godt av vannet. Riv salaten i mindre biter.
- Skjær makrellen i litt store biter.
- Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter av makrell på et serveringsfat. Hell over dressingen eller server den ved siden av.
- Server salaten med godt brød og smør til.