Oppskriftsbilde av salat med asparges, poteter, makrell og jordbær servert på hvit tallerken.

Salat med asparges, lune poteter og makrell

Sommerens deilige grønnsaker som asparges og poteter har her fått følge av spretne jordbær, slangeagurk og vårløk. Anrett gjerne salaten på et langt fat og drypp over dressingen like før servering eller server den ved siden av.
40-60 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Honningdressing

  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss sherryeddik
  • 1 ts flytende honning
  • 1 ts sennep
  • 8 ss olivenolje
  • salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Begynn med dressingen. Finhakk hvitløk og bland med eddik, honning og sennep. Spe med olje i en tynn stråle mens du visper hele tiden. Smak til med salt og pepper.

La dressingen stå i romtemperatur og trekke mens salaten lages.

Skrubb potetene godt og kok dem møre i vann. Hell av kokevannet og damp dem godt.

Skjær eller brekk bort den nederste delen på aspargesen og kok dem i saltet vann tilsatt ørlite sukker i 1-2 minutter. Del aspargesen i 3-4 biter.

Skyll salaten og rist godt av vannet. Riv salaten i mindre biter.

Skjær makrellen i litt store biter.

Anrett salat, lune poteter i båter, asparges, finsnittet vårløk, agurk i skiver, hakkede urter, delte friske jordbær og biter av makrell på et serveringsfat. Hell over dressingen eller server den ved siden av.

Server salaten med godt brød og smør til.

Legg til på Min side
Del på Facebook