Ingredienser
Saltbakte løk med pisket smør
20-40 min
1 av 5 om dagen
Små hele løk eller halve store løk, bakt i ovn og servert med smør og timian er en delikatesse som du kan servere som en egen rett, på tapasbordet eller til stekt kjøtt. I grillsesongen er det supert å bake dem på grillen, innpakket i folie og en omgang på grillristen før servering.
Fremgangsmåte
- Skrell løken og sett dem i en ildfast form hvor bunnen er dekket med rikelig med grovt salt.
- Dryss over hakket timian og drypp noen dråper olivenolje på.
- Bak løkene i ovnen ved 180 grader C i en halv time, til de virker møre og har fått en fin farge.
- Pisk romtemperert smør med en kjøkkenmaskin til du får en fluffy masse. Smak til med persille og sitron. Smaken kan du variere selv med de urtene du liker.
- Kutt toppen av løkene og server dem med 1 ss pisket smør.