Saltbakte løk med pisket smør

Små hele løk eller halve store løk, bakt i ovn og servert med smør og timian er en delikatesse som du kan servere som en egen rett, på tapasbordet eller til stekt kjøtt. I grillsesongen er det supert å bake dem på grillen, innpakket i folie og en omgang på grillristen før servering.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrell løken og sett dem i en ildfast form hvor bunnen er dekket med rikelig med grovt salt.
  2. Dryss over hakket timian og drypp noen dråper olivenolje på.
  3. Bak løkene i ovnen ved 180 grader C i en halv time, til de virker møre og har fått en fin farge.
  4. Pisk romtemperert smør med en kjøkkenmaskin til du får en fluffy masse. Smak til med persille og sitron. Smaken kan du variere selv med de urtene du liker.
  5. Kutt toppen av løkene og server dem med 1 ss pisket smør.
Legg til på Min side
Del på Facebook