Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Det finnes knapt enklere desserter enn smuldrepai. Her har vi kombinert rabarbra og jordbær for en perfekt dessert til varme sommerkvelder
40-60 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

SMULDRELOKK

  • 100 g usaltet meierismør
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hvetemel
  • 1 ss malt kanel
  • 1 dl sukker

Fremgangsmåte

  1. Sett smøret på kjøkkenbenken så det får temperert seg.
  2. Forvarm ovnen til 220 grader over- og undervarme.
  3. Kutt rabarbraen i 1 cm tykke terninger og ha i en bolle med 1 dl sukker. Rør rundt og la stå i 10 minutter. Hell av rabarbravæsken i bunnen av bollen.
  4. Kutt jordbærene i fire biter og ha i en større bolle med 1 dl sukker. 
  5. Ha rabrabraen oppi bollen med jordbær og rør inn potetmel og kanel.
  6. Bland smuldre-ingrediensene i en egen bolle med hendende. Eventuelt kan du bruke en blender.
  7. Ha jordbør og rabarbra-blandingen i en form.
  8. Topp med smuldre-blandingen.
  9. Sett i ovnen og bak i 30 minutter.
Del på Facebook