Sommerens beste jordbærkake

Denne smakfulle og sommerlige jordbærkaken skal ikke stekes. Her kan du også blande inn f.eks. bringebær sammen med jordbærene.
Over 60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g knuste havrekjeks
  • 1 dl malte valnøttkjerner
  • 100 g smør

Fyll

  • 500 g jordbær
  • 3 dl kremfløte
  • 2 dl lettrømme
  • 1 pk gelépulver med sitronsmak

Pynt

  • 0,5 kurv jordbær
  • 2 blad frisk sitronmelisse

Rørte jordbær

  • 500 g jordbær
  • 150 g sukker

Fremgangsmåte

Kjør ingrediensene til kakebunnen i en foodprosessor og klem deigen ut i en form - 24 cm i diameter.

Lag geleen med halvparten av vannet og avkjøl litt.

Rens jordbærene og sett dem tett i tett over kakebunnen.

Bland sammen pisket krem og lettrømme og bland med sitrongeleen.

Hell dette over jordbærene og sett kaken kjølig for å stivne.

Rør jordbær i en foodprosessor og smak til med sukker.

Pynt kaken med sitronmelisseblader og revet limeskall. Server kaken med rørte jordbær til.

Sist oppdatert 24. januar 2015
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook