Ostekake med bringebær og jordbær
En nydelig ostekake med bringebær i ostekremen og pyntet med jordbær. Passer godt som dessert på sommerfesten eller som kake til kaffen.
20-40 min
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på 175 grader C.
- Smelt smør/margarin.
- Knus kjeksen i en foodprosessor eller ha kjeksen i en pose og knus med kjevle.
- Bland smøret i kjeksen.
- Trykk blandingen ut i en smurt rund kakeform og stek bunnen midt i ovnen i 12 minutter.
- Avkjøl.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann (følg anvisningen på pakken).
- Varm opp bringebær under omrøring i en kjele sammen med halvparten av sukkeret. La det småkoke til bærene har blitt til en jevn fin masse.
- Rør inn gelatinen inn i bringebærene. Avkjøl.
- Pisk fløten til krem sammen med resten av sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem. Bland deretter inn den avkjølte bringebærmassen med geltain.
- Fordel kremen jevnt over kakebunnen og sett kjølig i minimum 6 timer.
- Skyll jordbærene og skjær dem opp til toppingen. Fordel over kaken.
- Server.