Hvit sjokoladeostekake med bringebær

En lekkerbisken av en dessertkake med bringebær og frisk mynte som garantert vil falle i smak hos dine gjester.

Ingrediensliste

Bunnen

  • 100 g valnøttkjerner
  • 10 digestive kjeks
  • 2 ss sukker
  • 50 g smeltet smør

Fyll

  • 100 g hvit sjokolade
  • 400 g kremost naturell
  • 250 g kesam original
  • 2 egg
  • 1 dl sukker

Bringebærkompott

  • 400 g bringebær
  • 1 dl sukker
  • 2 ts potetmel

Pynt

  • noen friske bringebær
  • noen mynteblader
  • evt. et dryss melis

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175°C.

Kjør valnøttkjerner, kjeks og sukker til en smuldremasse i en foodprosessor. Tilsett smeltet smør og bland sammen.

Trykk blandingen ut i en smurt form, 24 cm i diameter og stek bunnen i 10 minutter.

Hakk sjokoladen og smelt den i vannbad.

Pisk sammen kremost, kesam, egg og sukker og rør i den smeltede sjokoladen.

Hell røren over kakebunnen.

Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter til den stivner rundt kantene.

Avkjøl kaken.

Kok opp brungebær og sukker på svak varme. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann. Rør jevningen inn i bærene. Kok raskt opp til en kompott.

Avkjøl kompotten litt før den smøres utover den avkjølte kaken.

Pynt med friske bringebær og mynteblader og dryss gjerne litt melis over til slutt.

Sist oppdatert 15. februar 2016
Liker 18
Legg til på Min side
Del på Facebook