Sommerkoteletter med grilla salsa og grønnsaker

Prøv vår rett-på-grillen oppskrift! Denne gangen tilbyr vi en aromatisk grillet salsa som komplementerer både sommerkoteletter og kålbiffer. Den er like fantastisk sammen med et bredt utvalg av kjøtt og grønnsaker. Fullfør grillfesten med grillet potet, brokkoli og gulrøtter for en herlig, komplett grillmiddag
20-40 min
2,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skjær løken i tjukke ringer og del paprikaen og kålhodet i fire biter. Legg grønnsakene i en bolle sammen med cherrytomater og bland grønnsakene med tre spiseskjeer olje, en teskje salt og pepper.
  2. Legg løk, paprika og tomater på et varmt sted på grillen og grill til de er brune på alle sider. Ca 5 minutter.
  3. Legg kålhodet på et medium varmt sted på grillen. Det trenger lenger steketid enn resten av grønnsakene og kan grilles til resten av retten er klar. Snu når kålbiffen er skikkelig brun.
  4. Skjær gulrøtter og brokkolistilken i tynne skiver og kutt poteter i små båter. Legg i alluminiumsfolie sammen med brokkolibuketter og bland med to spiseskjeer olje, saften fra en halv sitron, en halv teskje salt og pepper. Legg folien på grillen og grill i 10 minutter. Rør underveis.
  5. Legg kotelettene på grillen og grill til de er brune på begge sider.
  6. Legg grilla paprika, løk og cherrytomater på en fjøl. Hakk løs på grønnsakene med en kniv til du får en tjukk salsa. Du bestemmer selv om du vil ha en chunky salsa med grønnsaksbiter eller finhakke alle smakene sammen. Smak til med salt og pepper, og ha salsaen i en liten skål.
  7. Servér kotelettene med salsaen, kålbiffen og grønnsakene på en tallerken og dryss over friske urter.
Salsaen i oppskriften passer perfekt til taco og kan fint lages i ovnen ved å bake grønnsakene i 20 minutter på 220 grader med over- og undervarme.
Legg til på Min side
Del på Facebook