Søtpotet- og rødbetefrites

Ovnsbakte poteter, søtpoteter og rødbeter er herlig tilbehør til mange retter. Varier gjerne med ulike sorter og andre rotgrønnsaker. Du kan også servere frites som snacks. Her har vi en god avokadodipp til.
40-60 min
1,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 400 g stor søtpotet
  • 400 g stor potet
  • 400 g stor rødbete
  • nøytral olje
  • 4 ss honning
  • flaksalt

Avokadodipp

  • 1 moden avokado
  • 2 ss crème fraîche lett, 18 %
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 0,5 finhakket rød chili
  • saften av 1 lime
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell søtpoteter, poteter og rødbeter og skjær dem i pene staver. Legg dem utover på et bakepapir på en stekeplate. Drypp over olje og honning.
  2. Bak frittene i ovnen ved 225˚ i ca. 45 minutter avhengig av tykkelsen på frittene. De skal bli gylne og sprø. Dryss på flaksalt.
  3. Mos avokado og bland med yoghurt og finhakket hvitløk. Rens chili for frø og hinner og finhakk den. Bland i chili og smak til med lime, salt og pepper.

 

Varier gjerne med ulike sorter beter eller andre rotgrønnsaker. Legg rødbetene for seg da de har så mye farge.

Sist oppdatert 25. november 2019
Liker 1
Legg til på Min side
Del på Facebook