Grønne burgere

Disse burgerne vil falle i smak. Et godt alternativ til en kjøttfri dag på ukesmenyen. Varier slike vegetar-burgere med andre grønnsaker som du har tilgjengelig.
40-60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 brokkoli
  • 1,5 dl finahkket bladpersille
  • 2 egg
  • 50 g revet mozzarella
  • 50 g cheddar ost
  • 3 ss brødrasp
  • 2 ss hvetemel
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts tørket flak av rød chili
  • salt
  • nykvernet pepper
  • smør eller margarin til steking

Fremgangsmåte

  1. Skyll brokkoli og finhakk både hode og stilken.
  2. Legg hakket brokkoli i en sikt og hell over kokende vann. La brokkolien dryppe godt av.
  3. Skyll og finhakk persille.
  4. Rør brokkoli, egg, ost, brødrasp, mel og persille sammen, og krydre med spisskummen, chili, salt og pepper. Juster evt. farsen med mer mel. Den skal være så fast at den kan formes til burgere.
  5. Sett farsen kjølig i ca. 15 minutter.
  6. Form flate kaker og stek dem i smør eller margarin i en stekepanne til de får fin farge på begge sider og er gjennomstekt.
  7. Server burgerne med stekte frites og avokadodippen.
Sist oppdatert 21. november 2019
Liker 4
Legg til på Min side
Del på Facebook