Ingredienser
Søtpotet og asparges på grillen
Under 20 min
2 av 5 om dagen
Søtpotet er for mange en fremmed grønnsak. Men den er ypperlig å grille, så kjøp med deg et par stykker hjem og forsøk. Her griller vi søtpotetbåter sammen med asparges og strør til slutt over kokt quinoa. Enkelt, sunt og supergodt!
Fremgangsmåte
- Kok quinoa etter anvisning på pakken.
- Vask og skjær søtpoteter i båter eller skiver. Pensle med olje og strø på salt og pepper.
- Vask aspargesen og skjær/knekk bort det nederste grove på stilken. Pensle med olje og strø på salt og pepper.
- Legg søtpotetene først på grillen, for de tar lengre tid enn aspargesen. Grill potetbåtene/skivene til de er møre og har fått fin farge - 6-8 minutter. Vend de ofte.
- Legg aspargesen på grillen og grill dem til de såvidt er møre, i 3-4 minutter, gjerne på et stykke aluminiumsfolie.
- Legg søtpotetbåter og asparges over på et serveringsfat eller på tallerkner. Dryss over kokt quinoa og smak til med salt og pepper.