Ingredienser
Søtpotet tortillas
20-40 min
Disse søtpotettortillaene er en enkel base du kan fylle med det du liker – perfekte til wraps, taco eller som tilbehør.
Fremgangsmåte
- Kjør hvetemel, smør og salt i en kjøkkenmaskin, til du får en smulete blanding. du kan også bruke hendene.
- Skrell søtpotet og skjær i terninger.
- Kok, damp eller bak søtpotetene i ovnen, mos med stavmikser og ha oppi smør og melblandingen.
- Bruk kjøkkenmaskin eller hendene for å blande inn søtpoteten til du har en smidig deig .Tilsett vann ved behov om deigen blir for tørr, spesielt om du har bakt søtpoteten.
- Ha deigen på melet bord, og del i ca 16 baller avhengig av hvor store du ønsker å lage tortillaene.
- Kjevle ballene tynt og jevnt utover til de er ca 12 cm i diameter.
- Stek tortillaene i en tørr stekepanne på medium varme til de får en fin farge på begge sider. Det tar ca 30 sekunder-1 min på hver side litt avhengig av hvor varm panne du har.
- Oppbevar i et håndkle eller i aluminiumsfolie så de ikke blir tørre. Fyll med det du ønsker!