Ingredienser

Søtpotet tortillas

20-40 min

Disse søtpotettortillaene er en enkel base du kan fylle med det du liker – perfekte til wraps, taco eller som tilbehør.

Fremgangsmåte

  1. Kjør hvetemel, smør og salt i en kjøkkenmaskin, til du får en smulete blanding. du kan også bruke hendene.
  2. Skrell søtpotet og skjær i terninger.
  3. Kok, damp eller bak søtpotetene i ovnen, mos med stavmikser og ha oppi smør og melblandingen. 
  4. Bruk kjøkkenmaskin eller hendene for å blande inn søtpoteten til du har en smidig deig .Tilsett vann ved behov om deigen blir for tørr, spesielt om du har bakt søtpoteten. 
  5. Ha deigen på melet bord, og del i ca 16 baller avhengig av hvor store du ønsker å lage tortillaene.
  6. Kjevle ballene tynt og jevnt utover til de er ca 12 cm i diameter.
  7. Stek tortillaene i en tørr stekepanne på medium varme til de får en fin farge på begge sider. Det tar ca 30 sekunder-1 min på hver side litt avhengig av hvor varm panne du har.
  8. Oppbevar i et håndkle eller i aluminiumsfolie så de ikke blir tørre. Fyll med det du ønsker! 

Hvor godt likte du oppskriften?