Ingredienser
Søtpotetsuppe
20-40 min
2 av 5 om dagen
Å bruke søtpotet i supper gir deg et fantastisk nydelig måltid som kan serveres til middag eller kvelds. Her har vi, ved siden av søtpotet, tilsatt litt løk og hakket frisk timian.
Fremgangsmåte
- Varm olje i en kjele på middels varme og tilsett løkringer og spisskummin. La det surre i 3-4 minutter.
- Tilsett søtpotetterningene og hell over buljong/kraft.
- Kok til søtpotetterningene er møre, 15-20 minutter.
- Mos suppen med en stavikser, e.l. og tilsett yoghurt. Smak til med timian.
- Skjær gjerne de ristede brødskivene ut i fine figurer (pepperkakeformer er fine å bruke) eller bare i terninger.
- Server suppen med brødfigurer eller terninger ved siden av eller i suppen.
Hopp over brødbitene eller bytt ut med glutenfri brød for en glutenfri suppe. Matyoghurt kan byttes ut med laktosefri variant. Du kan også bruke creme fraiche.