Søtpotetsuppe

Å bruke søtpotet i supper gir deg et fantastisk nydelig måltid som kan serveres til middag eller kvelds. Her har vi, ved siden av søtpotet, tilsatt litt løk og hakket frisk timian.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 3 søtpotet skrelt og i grove terninger
  • 2 ss rapsolje
  • 1 løk i ringer
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller grønnsakkraft
  • 2 ts hakket frisk timian
  • 1 dl matyoghurt
  • 4 skive ristet brød

Fremgangsmåte

Varm olje i en kjele og tilsett løkringer og spisskummin. La det surre i 3-4 minutter.

Tilsett søtpotetterningene og hell over buljong/kraft.

Kok til søtpotetterningene er møre, 15-20 minutter.

Mos suppen med en stavikser, e.l. og tilsett yoghurt. Smak til med timian.

Skjær gjerne de ristede brødskivene ut i fine figurer (pepperkakeformer er fine å bruke) eller bare i terninger.

Server suppen med brødfigurer eller terninger ved siden av eller i suppen.

 

Hopp over brødbitene eller bytt ut med glutenfri brød for en glutenfri suppe. Matyoghurt kan byttes ut med laktosefri variant.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 54
Legg til på Min side
Del på Facebook