Miljøbilde av gresskarchips i gråpapirpose og eplechips med kaneldryss på bakepapir.

Ingredienser

Sprø eple- og gresskarchips

20-40 min

Lag din egen chips av epler og gresskar. Det er enkelt og passer som en nydelig snack.

Fremgangsmåte

Eplechips:

  1. Skyll eplet. Fjern kjernehuset.
  2. Skjær eplene i syltynne skiver. Bruk gjerne en mandolin eller en ostehøvel.
  3. Pensle litt olje utover på et bakepapirkledd stekeovnsbrett og legg epleskivene utover. Strø kanel over.
  4. Sett inn i ovn ved 120°C og stek i 25-35 minutter. Følg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir, e.l. Når de er avkjølt, så stivner de og blir sprø.
  5. Oppbevares tørt.

Gresskarchips:

  1. Skrell gresskaret og del det i båter. Skjær gresskar i veldig tynne skiver.
  2. Pensle litt olje utover på et bakepapirkledd stekeovnsbrett og legg gresskarskivene utover. Strø på litt salt.
  3. Sett inn i ovn ved 120°C og stek i ca. 25-35 minutter. Følg godt med underveis, for de kan fort bli brente. Legg epleskivene over på rist på et kjøkkenpapir, e.l. Når de er avkjølt, så stivner de og blir sprø.
  4. Oppbevares tørt.

Hvor godt likte du oppskriften?