Dipper til oppkuttede grønnsaker

Lag et stort fat med oppkuttede grønnsaker sammen med noen fristende dipper og vi lover at grønnsakene går ned på høykant. Verdens beste snacks.
20-40 min

Ingrediensliste

Paprikadipp

  • 3 rød paprika
  • 1 løk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss rapsolje
  • 3 ss olivenolje
  • salt og pepper etter smak

Mangodipp

  • 1 moden mango
  • 1 dl lettrømme
  • 1 dl kesam mager
  • 2 båt hvitløk
  • 0,25 ts kajennepepper
  • 1 ts friskpresset sitronsaft
  • 1 ts paprikapulver

Pestodipp

  • 2 ss pesto
  • 2 dl kesam mager

Fremgangsmåte

Paprikadipp:

Sett stekeovnen på 250°C.

Del paprikaene i to og fjern frø og hinner. Rens løk og hvitløk og del dem i to. Legg paprika på stekebrett med skinnsiden opp og ha over rapsoljen. Pakk løken i aluminiumsfolie og legg på stekebrettet. Stek paprika og løk i 10-15 minutter til skallet på paprikaen er svart.

Ta brettet ut av ovnen og legg paprikaene i en plastpose. La påsen ligge til paprikaen er romtemperert. Plukk av skallet og kjør den i kjøkkenmaskin eller i en blender sammen med bakt løk, hvitløk og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Du kan variere denne dippen ved å bruke paprika i andre farger.

Mangodipp:

Rens og press hvitløk med en hvitløkspresse. Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin eller i en blender.

Pestodipp:

Bland pesto og kesam sammen. Enkelt og greit.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 26
Legg til på Min side
Del på Facebook