Fargerike grønnsaksauser på en-to-tre

Enklere blir det ikke. Kjør grønnsaker med en stavmikser sammen med krydder, og vips så har du deilige grønnsaksauser som du kan servere til pasta, som dipp eller som tilbehør til annen middag.
Under 20 min

Ingrediensliste

Rød paprikasaus

  • 2 dl vann
  • 1 rød paprika
  • 3 soltørkede tomater
  • 0,5 grønn squash
  • 1 rødløk
  • 1 ss søt chilisaus
  • 0,5 ts kajennepepper
  • salt og pepper etter smak

Grønn paprikasaus

  • 2 dl vann
  • 1 grønn paprika
  • 0,5 grønn squash
  • 0,5 løk
  • 3 vårløk
  • 0,5 ts kajennepepper
  • salt og pepper etter smak

Gul paprikasaus

  • 1 båt hvitløk
  • 2 sjalottløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 4 gul paprika
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 laurbærblad
  • 2,5 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 ss olje til steking

Fremgangsmåte

Rød og grønn paprikasaus:

Rens og del grønnsakene i biter.

Kok opp vann og ha i grønnsakene. La det trekke til grønnsakene er møre.

Mos grønnsakene til en jevn saus med en stavmikser eller foodprosessor.

Smak til med kajennepepper, salt og pepper.

Blir sausen for tykk, kan du spe med litt kokende vann.

 

Gul paprikasaus:

Skrell og finhakk hvitløk og sjalottløk

Skrell og riv ingefær.

Fres hvitløk, sjalottløk og ingefær mykt i olje i en kjele.

Ha i resten av ingrediensene og spe med buljong.

La alt koke på svak varme til paprikaen er myk.

Smak til med salt og pepper.

Fjern laurbærbladet, og kjør sausen glatt og fin med en stavmikser eller en foodprosessor.

Ønsker du en tynnere konsistens, kan du spe med mer buljong.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 9
Legg til på Min side
Del på Facebook